COMET GAIN – FIRERAISERS FOREVER!

De frontman van de Britse indie popformatie ‘Comet Gain’ laat zich met drie verschillende namen aanspreken: David Feck, David Christian en Charlie Damage. Volgens onze informatie is de eerste naam de officiële naam op het paspoort van deze singer-songwriter en gitarist die samen met zangeres Rachel Evans, drummer M.J. Taylor, pianiste Anne Laure Guillain, gitarist Ben Phillipson en bassist James Hornsey het mooie weer maken bij deze in 1992 als postpunkformatie in Londen opgerichte band.

In 2014 verscheen het tot recent laatste officiële album van ‘Comet Gain’ onder de titel “Paperback Ghosts”, maar daar is nu verandering in gekomen dankzij de release van een nieuwe plaat die “Fireraisers Forever!” genoemd werd. De eerste single uit dat twaalf tracks tellende album is het op bijgaande ‘lyrics video’ te beluisteren nummer “Mid 8Ts”, een nostalgische terugblik op de jaren tachtig waarin iedereen indertijd graag terug in de ‘golden sixties’ wilde leven.

In het openingsnummer “We’re All Fucking Morons” laat de band al meteen weten dat ze lak hebben aan alles en nog wat dat als moraliserend of hypocriet kan worden beschouwd. ‘Morons’ is een Engelse term die zich laat vertalen als ‘idioten’ of ‘imbecielen’. De punksound van de band uit vroegere tijden duikt daarna terug op in het grappige liedje “The Girl With The Melted Mind And Her Fear Of The Open Door” en ook het daaropvolgende “Bad Nite At The Moustache” is een melodieuze popsong die vooral niet al te ernstig dient te worden genomen.

Die aandacht voor een catchy melodie zit trouwens zowat in elke song op “Fireraisers Forever!” want ook “Society Of Inner Nothing”, het rockende “Victor Jara, Finally Found!” en de ballads “The Godfrey Brothers”, “Her 33rd Perfect Goodbye” en albumafsluiter “I Can’t Live Here Anymore” zijn stuk voor stuk bijzonder radiovriendelijke nummers. Singer-songwriter David Feck (of is het David Christian?) weet bovendien humor en bittere ernst uitstekend in elkaar te verweven in de songteksten van deze nummers.

Dit album werd in een living in een huis in Noord-Londen opgenomen door James Hoare, de ex-frontman van de Britse indie popgroep ‘Veronica Falls’ en nu bij de alt.rockbands ‘Ultimate Painting’ en ‘The Proper Ornaments’. M.J. Taylor trad op als producer en hij was de man die eerder ook al hun album “Realistes” producete. Laat het duidelijk zijn dat dit Britse muziekcollectief ‘Comet Gain’ 27 jaar na hun oprichting in 1992 nog steeds zeer relevant en ‘alive and kicking’ is.

(valsam)

 

Artiest info
Website  
 

Label: Tapete Records
distr.: Sonic RendezVous

video